Tietoa RetkiRent-palvelusta

Miten palvelu toimii

Miten palvelu toimii

Kirjaudu sisään Facebook-tunnuksilla tai sähköpostiosoitteella ja täydennä profiilisi. Mitä paremmin täydennät profiilisivusi, sitä paremmin kauppa käy! Huolellisesti täytetty profiilisivu lisää luottamusta käyttäjien välillä. 

Vuokraus

Vuokrasopimus

RetkiRentin kautta vuokraaminen on turvallista. RetkiRent tarjoaa käyttäjilleen vuokrasopimuksen, joka takaa sekä vuokralle tarjoajan että vuokraajan edut. Vuokrasopimus hyväksytään vuokraustapahtuman yhteydessä. Tutustu vuokrasopimukseen tästä

Maksaminen ja maksujen vastaanottaminen

Tarjotessasi vuokralle tuotteita RetkiRent-palvelun kautta, voit ottaa maksuja vastaan joko suoraan pankkitilillesi Stripe-palvelun kautta tai PayPal Business -tilin kautta. Jos käytössäsi on Stripe, voivat asiakkaat maksaa yleisimmillä luotto- ja debit-korteilla, mutta eivät PayPal-tilin kautta. Jos käytössäsi on PayPal, voivat asiakkaat maksaa yleisimmillä luottokorteilla ja PayPal-tilin kautta, mutta eivät debit-korteilla. 

RetkiRent veloittaa vuokranantajalta 15% palvelumaksun tai vähintään 2 euroa vuokran määrästä. Palvelumaksu mahdollistaa RetkiRent-palvelun ylläpidon. Maksujärjestelmän ohittaminen on kielletty.

Mikäli et halua käyttää RetkiRentin varaus- ja maksujärjestelmää ja haluat ohjata ilmoituksesta käyttäjät suoraan omalle verkkosivullesi, lähetä sähköpostia osoitteeseen: hello -@- retkirent.fi. Ainoastaan luvan saaneet käyttäjät voivat lisätä ilmoituksiin linkkejä omalle tai jollekin muulle verkkosivulle. Muussa tapauksessa käyttäjien ohjaaminen pois RetkiRent-palvelusta toiselle sivustolle on kielletty. Ilmoitus voi kuitenkin sisältää linkin esimerkiksi tuotteen valmistajan kotisivuille, josta voi lukea lisätietoja myytävästä tai vuokrattavasta tuotteesta. 

Varauskalenteri 

Kalenteriominaisuus on tällä hetkellä toiminnassa ainoastaan ilmoitustyypissä "Vuokrataan (per yö)". Jos haluat määritellä tuotteellesi viikkohinnan, valitse tässä tapauksessa ilmoitustyypiksi  "Vuokrataan (per viikko)". 

Myynti

Yksityishenkilönä voit myydä tuotteita RetkiRentin kautta täysin ilmaiseksi. Valitse tässä tapauksessa tilaustyyppi "Myydään (yksityishenkilöt)". Tämän tilaustyypin kautta et voi vastaanottaa maksuja, vaan sinun on erikseen sovittava asiakkaan kanssa kuinka tuote maksetaan. 

Jos haluat vastaanottaa maksuja pankki- tai PayPal-tilillesi tai jos haluat myydä yrityksesi tuotteita RetkiRentin kautta, valitse tilaustyyppi "Myydään".  Tässä tapauksessa RetkiRent veloittaa 15% palvelumaksun tai vähintään 2 euroa maksutapahtumasta. 

Yritykset

Ota yhteyttä: hello -@- retkirent.fi

Yleisiä ohjeita

Jos vuokranantaja/myyjä ei ole hyväksynyt varausta kolmen päivän kuluessa, palautuu katevaraus automaattisesti. Hyvä käytäntö on lähettää vuokranantajalle/myyjälle ensin viesti ja tehdä varaus vasta sen jälkeen kun on tavoittanut henkilön.