Tietoa RetkiRent-palvelusta

Miten palvelu toimii

Miten palvelu toimii


YKSITYISHENKILÖT

Kirjaudu sisään Facebook-tunnuksilla tai sähköpostiosoitteella ja täydennä profiilisi. Luottamuksen kannalta on tärkeää, että jokainen lisää valokuvan ja kuvauksen itsestään profiilisivuilleen. 

Vuokraus

Tarjotessasi vuokralle tuotteita RetkiRent-palvelun kautta, voit ottaa maksuja vastaan joko suoraan pankkitilillesi Stripe-palvelun kautta tai PayPal Business -tilin kautta. 

Stripe

Stripe-maksuista RetkiRent veloittaa 5%:n välityspalkkion. Stripen palvelumaksu sisältyy tähän välityspalkkioon.

PayPal

PayPal veloittaa jokaisesta maksutapahtumasta käsittelymaksun. Maksun suuruus on 2% - 5% kokonaishinnasta, riippuen kuukausittaisesta myyntimäärästäsi sekä ostajan kotimaasta. Maksu on yleensä halvempi kotimaan ostoissa kuin ulkomaan ostoissa, ja suuria määriä myyvät saavat alennusta maksuista.
Jokaisen myyntitapahtuman jälkeen saat sähköpostiisi kuitin, jossa näytetään kyseisestä tapahtumasta veloitettu käsittelymaksu.

Varauskalenteri 

Kalenteriominaisuus on tällä hetkellä toiminnassa ainoastaan ilmoitustyypissä "Annetaan vuokralle (varauskalenteri käytössä)". Tässä ilmoitustyypissä tuotteen hinnan voi määritellä ainoastaan per yö (24h) -hinnoittelun mukaan. Jos haluat määritellä tuotteellesi tunti-, päivä-, viikko- tai kuukausihinnan, valitse tässä tapauksessa ilmoitustyypiksi  "Annetaan vuokralle". Tässä tapauksessa kalenteri ei siis ole käytössä. Toivottavasti saamme kalenterin pian toimimaan kaikissa hinnoittelutyypeissä! 

Ilman välityspalkkiota palvelua ei ole mahdollista ylläpitää, joten otathan tämän huomioon ja maksat vuokran RetkiRentin kautta - ei käteisellä.  

Myynti

Yksityishenkilönä voit myydä tuotteita RetkiRentin kautta täysin ilmaiseksi. Valitse tässä tapauksessa tilaustyyppi "Myydään (yksityishenkilöt)". Tämän tilaustyypin kautta et voi vastaanottaa maksuja, vaan sinun on erikseen sovittava asiakkaan kanssa kuinka tuote maksetaan. 

Jos haluat vastaanottaa maksuja pankki- tai PayPal-tilillesi, valitse tilaustyyppi "Myydään".  

Ostaminen

Voit maksaa tuotteet joko luottokortilla tai PayPal-tilin kautta. Jos myyjä on valinnut tilaustyypiksi "Myydään (yksityishenkilöt)", täytyy myyjän kanssa sopia maksutapa erikseen, sillä tämän tilaustyypin kautta asiakas ei voi suoraan maksaa luottokortilla tai PayPal-tilin kautta.

YRITYKSET
Ota yhteyttä: hello@retkirent.fi

NOUTOPISTEET
Vuokravarusteet voi vaihtoehtoisesti toimittaa noutopisteeseen. 

TURVALLISUUS

  1. Vuokraajan tulee sitoutua huolellisuuteen ja varovaisuuteen toisten tuotteita lainatessaan. Vuokraajan tulee huolehtia vakuutuksista ja on velvollinen korvaamaan vuokra-aikana tapahtuneet vahingot.  RetkiRentin ylläpito tarkistaa sivuston kautta tulevat tilausviestit.